Home > General > Setmana de caigudes significatives del preu del petroli

Setmana de caigudes significatives del preu del petroli

10/12/2022

Les borses europees van obrir en positiu, després dels tancaments en verd de Wall Street el dia precedent i de les borses asiàtiques. La borsa xinesa tanca una setmana amb fortes pujades. Així, les borses de Xangai i Hong Kong han tancat la seva cinquena setmana en positiu de les últimes sis. Els inversors celebren qualsevol debilitament de les dades macroeconòmiques que permetin que els bancs centrals segueixin menys agressius, això va passar ahir amb la publicació de l’IPC de la Xina, que va ser més baix que l’esperat, situant-se en l’1,6% al novembre. També es va saber que el govern xinès estaria estudiant noves mesures d’estímul per al sector immobiliari que serien anunciades la setmana vinent, donant suport així a l’economia.
Pel que fa a les dades macroeconòmiques ,ahir vàrem conèixer a Europa les xifres de producció industrial d’Espanya, que es van moderar, pujant un 2,2% en comparació amb el mateix mes del 2021. La lectura positiva és que encadena sis mesos consecutius de taxes positives. Als Estats Estats Units coneixem les xifra de confiança del consumidor de la Universitat de Michigan.
Pel que fa a les commodities, destaquen les fortes correccions del preu del petroli durant la setmana, marcades per la preocupació sobre les perspectives econòmiques que van eclipsar les bones notícies sobre la relaxació de les estrictes restriccions de la política covid zero a la Xina o la interrupció d’enviament de cru des de Rússia a Europa, fet que va portar a tancar amb caigudes setmanals de prop del 10%.
Pel que fa a l’encreuament eurodòlar, de nou l’euro torna a apreciar-se fins a la zona de màxims relatius d’1,056 dels darrers sis mesos.

Categories: General Tags: