Home > General > L’IPC interanual de la zona euro avança un 10,7%

L’IPC interanual de la zona euro avança un 10,7%

01/11/2022

Aquesta setmana el protagonisme se centrarà en la reunió de dos dies de la Reserva Federal, que previsiblement culminarà amb l’augment dels tipus d’interès als Estats Units en 75 punts bàsics. Els inversors estaran atents a les paraules de Powell ja que en les darreres setmanes s’ha especulat amb la possibilitat que a partir d’ara la institució desacceleri el ritme.
Continuant amb el repàs de l’anterior sessió, la dada macroeconòmica més rellevant va ser la publicació de l’IPC de la zona euro. L’estimació del mes d’octubre va registrar màxims històrics del 10,7%, 5 dècimes per sobre del que estava previst. L’IPC subjacent tampoc va donar senyals de treva, ja que també va assolir una preocupant variació a l’alça del 5%. Malauradament els indicadors no estan donant motius per a la relaxació del discurs del Banc Central Europeu, que segurament continuarà en línia amb les declaracions de Lagarde de la reunió de decisió de política monetària de dijous passat.
Pel que fa a les borses, augments de lleugers a moderats es van observar a les accions europees, a diferència de Wall Street, que a mitja sessió presentava correccions moderades. L’Euro Stoxx-50 cotitzava sobre els 3.600 punts mentre l’S&P 500 lluitava per assolir els 3.900 punts.
Per últim, la temporada de resultats va continuar als Estats Units entrant ja en la segona meitat del període. Alguns dels noms més rellevants que reportaven ahir van ser Berkshire Hathaway, el hòlding del popular inversor Warren Buffett, i la multinacional d’alimentació Mondelez.

Categories: General Tags: