Home > General > Sessió d’actualització de l’evolució dels preus

Sessió d’actualització de l’evolució dels preus

29/10/2022

Després del Banc Central Europeu li va tocar el torn al Banc de Japó, que segons el previst i anant a la inversa de la resta d’economies desenvolupades, va deixar els tipus d’interès inalterables en el -0,10%. Tot i així, l’economia nipona va presentar un IPC subjacent del 3,4%, tres dècimes per sobre de les estimacions.
Continuant amb dades macroeconòmiques, a Europa també vam conèixer l’evolució de preus de diverses zones geogràfiques. L’IPC de França va repuntar més del pronosticat pel consens, al contrari d’Espanya, on es va observar certa desacceleració en la pujada de preus gràcies a la correcció de l’energia. A Alemanya, en canvi, la inflació es va tensionar encara més ja que l’IPC va marcar un 10,4%.
D’altra banda, el PIB del tercer trimestre de la principal economia europea es va apuntar un avenç del 0,3%, quan s’esperava un retrocés del 0,2%. Aquesta dada deixava el PIB interanual en un 1,1%, de moment esquivant la recessió.
En l’esfera empresarial, la temporada de resultats va continuar amb noms com Airbus, Chevron, Exxon Mobile i BBVA, entre altres. Cal destacar la caiguda en les accions d’Amazon, que van caure a doble dígit després de presentar uns beneficis més febles de l’esperat. Mentrestant, Elon Musk donava per completada l’adquisició de Twitter, prenent com a primera mesura l’acomiadament de l’alta direcció.
Pel que fa a l’evolució de les borses europees, el to era generalment pessimista, amb l’Euro Stoxx-50 lluitant per recuperar la barrera dels 3.600 punts. Per últim, l’eurodòlar es va tornar a depreciar situant-se per sota de la paritat després del repunt puntual que va presentar dies previs a la reunió del BCE.

Categories: General Tags: