Home > General > La inflació s’intensifica a Europa

La inflació s’intensifica a Europa

01/09/2022

Els mercats de renda variable europeus van incrementar les pèrdues després de la publicació de l’IPC de la zona euro, que es va situar en el 9,1% interanual avançant 2 dècimes des de l’anterior lectura. La variació mensual va apuntar un nou augment del 0,5% mentre l’IPC subjacent, que no té en compte els preus de l’energia i els aliments, tampoc va donar treva escalant 3 dècimes fins al 4,3% interanual. Sembla que encara queda camí per recórrer fins que les autoritats de la política monetària puguin plantejar-se suavitzar el discurs.
Altres economies també van publicar dades econòmiques, com ara la Xina, on es va observar una davallada de gairebé un punt en el PMI compost fins a 51,7. El gegant asiàtic es va mantenir per sobre de la barrera de 50, que indica expansió econòmica, però malauradament l’evolució negativa del sector serveis està fent contrapès. Algunes regions del sud del país van imposar noves restriccions socials a causa de nous brots de covid-19, entre les quals ciutats de gran rellevància econòmica com Shenzhen i Guangzhou.
D’altra banda, als Estats Units es va publicar el canvi en les nòmines no agrícoles del mes d’agost i la lectura de 132K va sorprendre el mercat, que esperava un registre de 300K. L’agenda del país també va estar marcada per les declaracions de diversos membres de la Reserva Federal.
Pel que fa a les borses, l’Euro Stoxx-50 va tancar en 3.517 punts (-1,25%), mentre l’S&P-500 lluitava per assolir els 4.000 punts cotitzant lleugerament en verd.

Categories: General Tags: