Home > General > Retrocessos generalitzats una sessió més

Retrocessos generalitzats una sessió més

31/08/2022

La ressaca continua als mercats i la por a la recessió no cessa. El dia va començar amb relativa calma i to positiu a Europa però durant la sessió de la tarda la renda variable es va girar i tots els índexs al vell continent van tancar a la baixa, amb l’excepció del DAX alemany, que va aconseguir repuntar un 0,53%. L’Euro Stoxx-50 va tancar en 3.563 punts, que representava una caiguda en el dia del 0,21%. Més intenses eren les correccions a Wall Street un cop tancades les negociacions europees, sobretot concentrades en el sector de la tecnologia, que habitualment és més sensible a una política monetària restrictiva. El Nasdaq retrocedia un punt percentual, mentre que el Russell-2000, de petites i mitjanes empreses, es deixava gairebé un 2%.
Els esdeveniments més rellevants del dia a l’agenda macro van ser la publicació de l’IPC espanyol, que va caure lleugerament situant-se en el 10,4% interanual fruit de la moderació en els preus dels combustibles, i l’IPC harmonitzat alemany, que va marcar un nou rècord del 8,8% interanual. Als Estats Units destaquem una bona evolució de la confiança del consumidor de The Conference Board i una enquesta JOLTs d’ofertes de feina substancialment superior al previst pel consens.
Per últim, l’euro presentava una apreciació rellevant del 0,40% respecte al dòlar que situava el tipus de canvi en 1,0034. El moviment estaria derivat de la interpretació dels últims comentaris de membres del BCE que apunten cap a un compromís ferm en contra de la inflació, fet que dissiparia els dubtes sobre l’agressivitat de la institució quant al ritme de pujades de tipus d’interès.

Categories: General Tags: