Home > General > Final de mes positiu

Final de mes positiu

02/08/2022

Les accions globals van pujar la setmana passada a mesura que els mercats anticipaven que una contracció del PIB del segon trimestre dels EUA podria presagiar la fi del cicle agressiu d’alces de tipus per part de la Fed. Als EUA, l’S&P-500 va acabar la setmana pujant un 4,28% a mesura que la majoria d’empreses informaven que havien superat les estimacions en la presentació dels seus resultats. A Europa, l’Stoxx-600 va pujar un 2,97%, un màxim de set setmanes, a causa de les notícies positives sobre guanys que van compensar la perspectiva energètica ombrívola. El FTSE-100 també va digerir la impressió del PIB dels Estats Units favorablement i va tancar la setmana passada amb una pujada del 2,06%.
Els preus del petroli van fluctuar la setmana passada enmig d’una nova reducció en el subministrament del gas rus, creixents preocupacions de recessió i una demanda relativament estable. El cru WTI i Brent van acabar la setmana passada a l’alça en 98,62 dòlars i 110,01 dòlars per barril, respectivament, a causa de les restriccions de subministrament dels EUA. L’or es va recuperar la setmana passada després de l’alça de taxes de 75 punts bàsics de la Fed, acabant amb una pujada del 2,09%.
La Fed va realitzar la segona pujada consecutiva de 75 punts bàsics en els tipus d’interès la setmana passada, portant la taxa de fons a 2,25%-2,50% i marcant un ràpid enduriment des que la Fed va lluitar contra la inflació de dos dígits en la dècada del 1980. El FOMC va indicar que les futures alces es determinaran reunió a reunió, ja que la inflació continua sent elevada i els indicadors recents de despesa i producció s’han suavitzat, mentre que el mercat laboral es manté sòlid i l’atur s’ha mantingut baix.

Categories: General Tags: