Home > General > Pelosi aterra a Taiwan

Pelosi aterra a Taiwan

03/08/2022

Nou focus de tensió geopolítica: tensió entre els Estats Units i la Xina. La possible visita de Nancy Pelosi, presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, a Taiwan té els ànims dels inversors caldejats, i després d’uns dies de tranquil·litat els mercats tornaven al nerviosisme amb caigudes. Principalment la matinada passada, els índexs asiàtics patien caigudes considerables davant els temors que Pelosi aterrés dimarts a Taipei, capital taiwanesa, en el marc de la seva gira per la regió de l’Àsia-Pacífic. El president de la Xina, Xi Jinping, ja va avisar el president dels Estats Units, Joe Biden, mitjançant un reunió per videoconferència, que la visita de la presidenta de la Cambra dels Representants, Pelosi, a Taiwan s’entendria com una provocació a les autoritats xineses i que s’estava jugant amb foc. Finalment s’ha conegut que Pelosi ha aterrat a Taiwan, prop de la capital, Taipei.
D’altra banda, destaquem la forta correcció ahir del Brent, que va recular un 9% fins als 100 dòlars per barril, una jornada abans de la celebració de la reunió de l’OPEP+ en què el càrtel decidirà la nova política en un context de desacceleració de la demanda de cru, recuperació de la producció a Líbia i la possibilitat que es reprenguin les converses per al retorn del cru iranià al mercat.
Pel costat macroeconòmic, a l’eurozona la dada final dels PMI de manufactures del juliol va millorar lleument malgrat les sorpreses negatives a la perifèria. Les dades són compatibles amb caigudes de l’activitat al 3T’22, sent la primera vegada des del febrer del 2021 que se situa per sota de 50 a Espanya (en 48,7 versus 52,6). La taxa d’atur del mes de juny va quedar al nivell de 6,6% anterior.

Categories: General Tags: