Home > General > Els mercats no aixequen el cap

Els mercats no aixequen el cap

20/05/2022

Repetim jornada de fortes caigudes. Dimecres passat els mercats dels Estats Units no van viure una sessió gens agradable, amb fortes caigudes generalitzades, profunditzant més enllà de caigudes del 4%. Es podria atribuir aquesta correcció a la presentació de resultats empresarials de Target, un dels majors minoristes dels Estats Units, ja que el guany del primer trimestre de l’any va caure a la meitat i la companyia va alertar de majors conseqüències negatives sobre els seus marges degut a l’augment del combustible i del transport. Les accions de la minorista van acabar caient en una sola jornada més d’un 25% i va acabar contaminant la resta dels índexs. L’augment de la inflació, el conflicte bèl·lic a Ucraïna, les successives i prolongades inter­rupcions en les cadenes de subministrament, els confinaments relacionats amb la pandèmia a la Xina i l’enduriment de la política monetària segueixen sent els telons de fons de tota la volatilitat que estan vivint actualment els mercats. El còmput total pel que fa a rendiment acumulat durant aquest 2022 era el següent: el selectiu S&P-500 acumulava pèrdues del 17%, mentre el Nasdaq Composite ho feia en un 27%. Aquest últim esborrava tots els guanys acumulats durant el passat 2021.
Europa, després d’aquest comportament de Wall Street, obria ahir amb caigudes superiors al 2% que no acabaven d’aconseguir mitigar. Mentrestant, els inversors van estar atents a les actes del BCE, en especial a la més que probable pujada de tipus d’interès en la reunió del mes de juliol. D’altra banda, en l’àmbit macroeconòmic, es publicaven les referències de la producció del sector de la construcció i el compte corrent de la zona euro.

Categories: General Tags: