Home > General > Inici alcista l’última setmana del 2021

Inici alcista l’última setmana del 2021

28/12/2021

L’S&P-500 va tocar nous rècords en la sessió d’ahir, en una setmana que va començar amb bon peu a les borses internacionals. L’índex de referència mundial cotitzava en horari de tancament europeu al voltant dels 4.770 punts, mentre que l’índex Euro Stoxx-50 se situava en els 4.288 punts, essent la variació diària del +0,94% i del +0,53%, respectivament. El Regne Unit i Canadà romanien tancats per festivitat, mentre a l’Àsia el comportament borsari va ser mixt i sense grans variacions.
Cal destacar que el comportament del sector turístic, i més concretament de les aerolínies, va ser negatiu a causa del gran nombre de cancel·lacions que s’estan produint per l’avenç de la variant òmicron.
D’altra banda, a Xina es va comunicar l’establiment de directrius de cotització a l’estranger, dificultant a les seves empreses l’accés als mercats internacionals però proporcionant un marc legal que ho permet. Accions afectades per aquest marc com ara Alibaba o Baidu, actualment cotitzades als Estats Units, obtenien pèrdues de certa magnitud.
El petroli destacava amb un guany en el dia d’entorn al 3%, situant el preu del barril del WTI en 75,85 dòlars i el del Brent en 78,46 dòlars. Sembla que s’ha amortit el cop inicial d’òmicron pel que fa a aquesta matèria primera, després d’una primera quinzena de desembre força volàtil.
Encarem la recta final de l’any amb sessions caracteritzades per un baix nivell d’activitat tant de negociació com de novetats macroeconòmiques.

Categories: General Tags: