Home > General > Vestit verd per donar la benvinguda al Nadal

Vestit verd per donar la benvinguda al Nadal

24/12/2021

En el terreny macroeconòmic els Estats Units van aglutinar la majoria de les publicacions més rellevants, com ara l’evolució de les comandes de béns duradors, que van créixer més de l’esperat, i les vendes d’habitatges nous, que van augmentar respecte a l’anterior lectura, però van decebre les estimacions dels analistes. En l’àmbit laboral les peticions de subsidi d’atur van mantenir-se invariables en 205K, en línia amb les expectatives del consens de mercat. També es va conèixer l’avenç del PIB espanyol en el tercer trimestre del 2021, que es va situar en el 2,6% superant en sis dècimes el pronòstic. D’altra banda, el PIB de Canadà va créixer un 3,8% interanual, desaccelerant des de l’anterior lectura de 3,97%.
Les borses van continuar avançant en la sessió d’ahir a mesura que es calmaven les preocupacions respecte a òmicron. De fet, l’S&P-500 s’apropava a màxims històrics en el que semblava un intent d’arrencada de l’anomenat ral·li de Nadal. La principal referència mundial cotitzava prop dels 4.730 punts en horari de tancament a Europa, avançant un 0,70%. Mentrestant, al vell continent el verd també era el protagonista, amb l’Euro Stoxx-50 tancant en 4.265 punts amb un avenç diari de l’1,16%. El mateix sentiment regnava a l’Àsia, on tots els índexs van tancar amb increments moderats de prop de mig punt percentual.
Sembla que les borses reben amb bons ànims un Nadal que, un any més, serà agredolç. En qualsevol cas, de la nostra part només ens queda desitjar que passin unes molt bones festes!

Categories: General Tags: