Home > General > Es relaxa la tensió relacionada amb la nova variant

Es relaxa la tensió relacionada amb la nova variant

08/12/2021

Clar sentiment optimista a les borses ahir, que celebraven les últimes evidències quant a la variant òmicron, que apuntaven que no seria més agressiva que les anteriors. Així ho afirmava el doctor Anthony Fauci, principal autoritat mèdica als Estats Units en relació amb la Covid-19.
La regió Europea, que va estar especialment castigada el novembre a nivell de contagis de coronavirus com també per la correcció borsària, va liderar els guanys. L’Euro Stoxx 50 va tancar el dia apropant-se als 4.300 punts amb un fort repunt del 3,36%. Algunes de les principals borses que van empènyer a l’índex van ser les d’Amsterdam, París i Berlín, totes amb alces d’entorn el 3%.
Als Estats Units, el Nasdaq de tecnològiques i el Russell 2000 de petites i mitjanes empreses van destacar amb increments superiors al 3% en horari de tancament europeu. Aquests índexs, normalment més volàtils, han estat els més perjudicats en la correcció que hem viscut en les últimes setmanes. D’altra banda, l’S&P 500 s’enfilava un 2% mentre que el Dow Jones obtenia una pujada més moderada d’entorn un 1,5%.
Una altra nota positiva venia de la farmacèutica GSK, amb l’anunci que el seu tractament contra la Covid seria efectiu contra la variant dominant actual del virus.
Per últim, la relaxació de la política monetària de la Xina a través de la reducció del coeficient de reserves obligatòries del sistema bancari va donar oxigen a la borsa recolzant la idea que el govern mitigarà la desacceleració econòmica, i més concretament ajudarà en el fet de donar estabilitat al sector immobiliari.

Categories: General Tags: