Home > General > Jerome Powell canvia perspectives

Jerome Powell canvia perspectives

01/12/2021

Els mercats mundials van decantar-se pel color vermell durant la sessió d’ahir. En primer lloc, selectius asiàtics com el Hang Seng o el Nikkei-225 van finalitzar amb una davallada superior al punt i mig percentual. Pel que fa a la Xina, va concloure en vermell, tot i que la lectura del PMI manufacturer va tornar a ser expansiva, situant-se a 50,1 versus el 49,6 esperat pels analistes. Entre les dades macroeconòmiques que es van publicar a Europa va destacar la taxa d’atur alemanya, la qual va disminuir durant el mes de novembre en 34.000 desocupats i arribava al 5,3% des del 5,4% de desocupació previ. També es va compartir l’IPC de la zona euro, que va sorprendre a l’alça, posicionant-se en un 4,9% quan el consens d’analistes esperava un 4,5%. Les principals borses europees van culminar el dia en negatiu amb davallades de prop de l’1%. L’IBEX-35 va caure un 1,78% i va tancar a nivells lleugerament superiors als 8.300 punts. Els índexs referents dels Estats Units també van cotitzar amb caigudes. Entre els principals catalitzadors de les baixades es trobava la declaració del CEO de Moderna, ja que no considerava efectives les vacunes actuals per lluitar contra la nova variant de la Covid òmicron. Però, en canvi, hores més tard tant Oxford com Biontech es posicionaven favorables amb les vacunes.
Per últim, Powell, el president de la Fed, va comparèixer per comunicar que ell ja no veia la inflació actual com a transitòria.

Categories: General Tags: