Home > General > Rebot de la renda variable

Rebot de la renda variable

30/11/2021

Els mercats asiàtics van tancar ahir en tonalitat mixta. El Hang Seng va caure un 0,95% i al Japó les vendes minoristes del mes d’octubre van créixer un 0,9%, lleugerament per sota de l’esperat per part del consens. El Nikkei-225 va davallar un 1,63%. En canvi, els índexs europeus van concloure en verd. Entre els principals selectius, el FTSE-100 va destacar amb un avanç de gairebé un punt percentual. Mentrestant, l’Eurostoxx-50 va guanyar prop d’un 0,50%, i el DAX alemany, es va quedar només a +0,16%. Jerome Powell, el president de la Reserva Federal estatunidenca, compareixia ahir per parlar de la nova variant Covid anomenada Òmicron, i de com plantejava respodre el país al seu avanç. A les borses, l’índex de volatilitat de l’S&P-500 queia un 17%. L’S&P-500, el Dow Jones i el Nadaq pujaven un 1,16%, un 0,46% i un 1,62%, respectivament. Als mercats destacava la notícia de possible dimissió de Jack Dorsey com a CEO de Twitter Inc, fet que va portar l’acció a pujar des de 47 de tancament de divendres fins als 52 dòlars, però a horari de tancament europeu Twitter tornava a cotitzar entorn als 47. En relació amb el petroli cru, després que a final de la setmana passada tant els barrils de Brent com WTI patissin a causa de la notícia de la nova soca del coronavirus observada a Sud-àfrica, ahir cotitzaven a l’alça, amb el Brent sumant un 3,50% i el WTI un 4%, ja que l’OPEP podria suspendre l’augment de la producció.

Categories: General Tags: