Home > General > Sessió positiva a Europa després de conèixer les actes del BCE

Sessió positiva a Europa després de conèixer les actes del BCE

26/11/2021

La renda variable europea va destacar ahir per tancar en verd en una sessió en què es van publicar les actes de la reunió de política monetària del Banc Central Europeu, a més de tenir lloc la compareixença de Christine Lagarde, presidenta del BCE. L’EuroStoxx-50 va avançar prop de quatre dècimes percentuals, després que el BCE mostrés certa flexibilitat en la política monetària de cara a l’any vinent. També va transmetre que els nivells d’inflació actuals, tot i que siguin temporals, podrien allargar-se en el temps més de l’esperat. Les borses dels Estats Units no van cotitzar ahir a causa de la celebració del dia d’Acció de Gràcies. Per tant, com a principal dada macroeconòmica del dia destacava la publicació del PIB alemany del tercer trimestre del 2021, en què el resultat es va quedar a l’1,7%, lleugerament inferior a l’1,8% consensuat pels analistes. El DAX va tancar en positiu, amb un +0,24%. Al Regne Unit, el FTSE-100 va concloure també en verd mentre els inversors esperaven la compareixença del governador Bailey del Banc d’Anglaterra a les sis de la tarda hora britànica. L’encreuament eurodòlar cotitzava a 1,1214, avançava en favor a l’euro un 0,16% després que durant la setmana el dòlar es desmarqués considerablement a l’alça i marqués màxims. El petroli del cru Brent i el WTI cotitzaven plans, per sobre dels 82 i els 78 dòlars per barril, respectivament. A diferència del petroli, l’or pujava un 0,30% a la recerca dels 1.800 dòlars per unça. En el món dels criptoactius, el bitcoin va rebotar fins als 59.000 dòlars després d’uns dies baixistes en què el nou món del metavers prenia notorietat.

Categories: General Tags: