Home > General > Les borses responen amb por a la nova variant de la Covid

Les borses responen amb por a la nova variant de la Covid

27/11/2021

Els mercats de renda variable van cotitzar en negatiu ahir. En primer lloc, els selectius asiàtics van tenyir-se de vermell, entre els quals, el Hang Seng, l’índex homòleg de Hong Kong, va tancar amb una disminució del 2,67%. I al Japó, el Nikkei va concloure la sessió a -2,53%. Les borses europees van obrir amb davallades de més de quatre punts percentuals. I durant el dia l’EuroStoxx-50, l’IBEX-35 i el CAC-40 francès van cotitzar amb pèrdues lleugerament superiors almenys d’un tres per cent. En canvi el DAX i el FTSE-100 cotitzaven entre el menys dos i el menys tres per cent. Entre els principals catalitzadors de les caigudes destacava la incertesa causada per la detecció d’una nova variant Covid a Sud-àfrica, en què els científics i les autoritats sanitàries van indicar que aquesta nova soca aparentment compta amb un nombre inusual de mutacions. També Biontech va comunicar que esperen tenir dades de les proves de laboratori en unes dues setmanes, fet que podria portar a ajustar la vacuna. A causa d’aquesta circumstancia, les pujades de tipus d’interès de la Fed es podrien endarrerir. El dòlar es va debilitar i l’encreuament eurodòlar cotitzava a 1,1278 dòlars per euro, fet que suposava un alça de l’encreuament d’un 0,64%. Pel que fa a les matèries primeres, l’actiu refugi per excel·lència cotitzava en verd, arribant a creuar els 1.800 dòlars l’unça. A diferència d’aquest, el petroli cru queia davant la possibilitat de reducció de la demanda, i els barrils de Brent i WTI baixaven un 5,89% i un 6,35%, respectivament.

Categories: General Tags: