Home > General > Focus en les paraules de Powell a Jackson Hole

Focus en les paraules de Powell a Jackson Hole

28/08/2021

Divendres les borses mundials van cotitzar mixtes però amb predominança a la baixa.
La setmana va acabar amb la tradicional reunió estiuenca de política monetària a Jackson Hole, en la qual sempre es busquen pistes sobre els següents passos de la Reserva Federal. En aquesta ocasió els operadors van posar el focus en quan es donaria la gradual retirada d’estímuls a l’economia.
Les publicacions econòmiques més rellevants del dia van ser l’IPC subjacent de Tòquio, el qual es va mantenir invariable en termes interanuals, i diferents mètriques d’evolució de preus als Estats Units, com l’índex de preus PCE i l’índex de preus de la despesa en consum personal. Addicionalment també vam conèixer l’indicador de confiança del consumidor mesurat per la Universitat de Michigan.
El govern xinès va anunciar més controls al seu sector tecnològic, amb reglaments que limitaven l’ús de certs algoritmes a internet i que acabarien impactant en les xarxes socials i videojocs utilitzats en el gegant asiàtic, entre d’altres.
També destaquem que la mancança mundial de semiconductors va llastrar les accions de productors de hardware informàtic després que HP advertís de que no podrà satisfer la totalitat de les comandes per aquest motiu.
En relació a la política internacional, la crisi humanitària i el col·lapse econòmic i militar que es viu a l’Afganistan continuaven protagonitzant les imatges de l’horror, en una situació que cada dia es torna més crítica per a la ciutadania, que intenta desesperadament una via de fugida del país a contrarellotge.

Categories: General Tags: