Home > General > L’increment dels tipus d’interès no corre pressa

L’increment dels tipus d’interès no corre pressa

31/08/2021

Les borses van començar la setmana en verd després que Powell, president de la Reserva Federal dels Estats Units, matisés a Jackson Hole que l’inici de la reducció de compres de deute no hauria de comportar necessàriament un avenç en la pujada de tipus d’interès, que recordem que actualment està prevista per a l’any 2023. La reacció del dòlar va ser immediata, depreciant-se respecte a l’euro durant la tarda de divendres des de 1,1756 a 1,1800 i mantenint-se al voltant d’aquests nivells en la sessió d’ahir.
Cal destacar la caiguda de les accions xineses del sector dels videojocs, després de la publicació per part del govern de la normativa destinada a regular el temps que passen els menors en aquestes plataformes d’entreteniment. NetEase, una de les companyies més importants del sector, queia un 4% en horari de tancament europeu.
Quant a l’evolució de la pandèmia, la possible contaminació d’alguns lots de la vacuna de Moderna va obligar el Japó a retirar un milió de dosis enmig de la pitjor onada del virus al país nipó. Una de les conseqüències va ser que l’empresa encarregada d’envasar les vacunes, l’espanyola Rovi, es va desplomar més de dos dígits.
Les dades macroeconòmiques van ser escasses, destacant la positiva evolució de les vendes minoristes al Japó, l’IPC harmonitzat espanyol que es va situar en el 3,3% interanual, l’IPC alemany que va ser del 0% interanual i les vendes d’habitatges pendents de tancar als Estats Units, les quals van decréixer un 1,8%.

Categories: General Tags: