Home > General > Es confirma que la Xina ha estat la gran guanyadora del 2020

Es confirma que la Xina ha estat la gran guanyadora del 2020

19/01/2021

La Xina ha estat l’única de les grans economies que no ha decrescut l’any 2020. El PIB va augmentar un 2,3% anual per la contribució del quart trimestre del 2020, que va presentar un creixement anualitzat del 6,5%. Cal remarcar també l’augment d’un 3,6% de les exportacions en el conjunt de l’any, que van ser impulsades per la demanda de productes sanitaris i components electrònics relacionats amb el teletreball, entre d’altres.
Als Estats Units vam conèixer que entre les primeres ordres executives del president electe, Joe Biden, hi haurà la reincorporació a  l’acord climàtic de París, la finalització de la prohibició d’entrada de persones procedents de països de majoria musulmana i l’obligatorietat d’ús de mascaretes en el transport públic.
El partit CDU alemany ha escollit Armin Laschet com a successor d’Angela Merkel. El candidat representa el continuisme amb la línia ideològica de la cancellera.
El vicepresident i hereu de Samsung Electronics, Jay Y. Lee, va ser sentenciat a dos anys i mig de presó per suborns i malversació de fons. L’acció es va desplomar un 3,8% perquè amb aquesta notícia i la mort del president i pare de Jay Y. Lee l’any passat el lideratge de l’empresa passa per un moment crític.
La renda variable europea cotitzava a l’alça, amb l’Eurostoxx tancant un 0,14% amunt. A Wall Street el mercat estava tancat per festiu en commemoració de Martin Luther King. La variació del canvi del dòlar estava pràcticament plana respecte a l’euro a 1,2078 a tancament de sessió europeu.

Categories: General Tags: