Home > General > La sanitat europea decep en l’administració de vacunes

La sanitat europea decep en l’administració de vacunes

20/01/2021

L’expresidenta de la Reserva Federal Janet Yellen ha estat la candidata de Joe Biden com a secretaria del Tresor. El primer repte al qua s’enfrontarà serà el de convèncer el Congrés per aprovar el paquet d’estímul econòmic d’1,9 bilions de dòlars.
Pel que fa a l’evolució del virus i les vacunes, hem conegut que AstraZeneca i Oxford treballaran conjuntament amb Rússia per estudiar la possibilitat de combinar les seves vacunes amb l’objectiu d’obtenir un medicament més eficaç.
Grifols tancava un +3,69% amunt ahir, protagonista de l’Ibex després de comunicar que està realitzant assajos clínics d’un nou medicament que proporcionaria immunitat contra la Covid-19 a través d’immunoglobulina amb anticossos.
A Europa, alts càrrecs del sector sanitari apuntaven que no s’està aprofitant al cent per cent els vials de vacuna rebuts de Pfizer-BioNTech, ja que en molts casos s’està injectant menys de les 6 dosis aprovades per cadascun . Aquest desaprofitament dels recursos sumat als retards en els programes de vacunació estan capgirant les previsions de creixement europeu a un escenari més pessimista.
De moment, Alemanya ha anunciat que allargarà fins al 15 de febrer les restriccions socials a causa de la desfavorable evolució del virus.
Els mercats europeus tancaven moderadament negatius mentre els Estats Units cotitzava en verd, destacant el Russell 2000 amb un +0,87%.  El dòlar perdia tracció amb una caiguda respecte a l’euro del 0,40%. D’altra banda, el Brent s’apuntava un +2,12% després de conèixer que l’Agència Internacional de l’Energia reduïa la previsió de la demanda mundial de petroli aquest 2021.

Categories: General Tags: