Home > General > Canvi de presidència a l’Eurogrup

Canvi de presidència a l’Eurogrup

11/07/2020

Les votacions que es van dur a terme durant la tarda del dijous van escollir com a nou president de l’Eurogrup el candidat irlandès Paschal Donohoe. En aquestes votacions hi havia posades moltes expectatives sobretot dels països més afectats pel virus, com Espanya, Itàlia i França, que a través de la candidatura de l’espanyola Nadia Calviño tenien més probabilitats d’obtenir un millor i més ràpid acord pel que fa al fons de reconstrucció econòmica europea. D’aquesta manera, sembla que les negociacions que es duran a terme a final de la setmana vinent de cara a acostar postures per executar el pla econòmic difícilment es veuran enllestides abans de l’estiu. Tot digerint l’efecte de la votació, els selectius europeus iniciaven la sessió amb moderades pèrdues generalitzades, malgrat que a mesura que avançava la sessió el signe canviava a positiu i s’aconseguia finalitzar la setmana amb un lleuger impuls alcista global al Vell Continent. Aquest impuls alcista, a falta de novetats macroeconòmiques o corporatives que justifiquessin les pujades, venia provocat com ja va sent costum per notícies relacionades amb el virus. De nou, la biotecnològica Gilead anunciava que diversos estudis amb el fàrmac ja existent Remdesivir donaven millores en el tractament de la malaltia, per no quedar-se enrere de les notícies que fa escassos dies anunciava la companyia Moderna en relació amb la possible creació de la vacuna en un horitzó temporal reduït.

Categories: General Tags: