Home > General > Els inversors, amb la mirada sobre la Fed

Els inversors, amb la mirada sobre la Fed

11/06/2020

La segona jornada de les compareixences de la Fed, amb Jerome Powell al capdavant, servirà per saber el desenllaç sobre si es durà a terme la famosa intervenció de la corba de tipus i les maneres com es podria executar, a més a més de possibles anuncis de noves ajudes en cas que hi hagi un segon rebrot o que la recuperació sigui més complicada del que els mercats financers descompten a dia d’avui. Avançant-se a les declaracions de Powell, ha sortit de nou a la palestra Steve Mnuchin, secretari del Tresor americà, prometent noves mesures d’ajudes econòmiques, de la mateixa manera que ha fet recentment el president, Donald Trump. A l’espera de les paraules de la Fed, els selectius de Wall Street cotitzaven mixtos, on l’S&P-500 i el DOW Jones cotitzaven amb lleugeres pèrdues, mentre que el Nasdaq Composite ho feia amb nous avenços per sobre dels 10.000 punts a tancament de la sessió europea. Al Vell Continent es va sumar una nova jornada consecutiva de consolidació, a falta de catalitzadors positius que impulsessin de nou a l’alça els mercats després de dues setmanes molt bones. Malgrat els rumors de noves ajudes i d’una possible nova creació d’un banc amb els actius tòxics d’alguns bancs, els inversors no van recuperar la confiança per sumar una nova sessió d’avenços per mirar de minimitzar el gran diferencial que hi ha amb els selectius americans. Pel que fa al tipus de canvi eurodòlar, se segueix veient una clara apreciació de l’euro en relació amb el dòlar i ja se situa a nivells d’1,135.

Categories: General Tags: