Home > General > El BCE i la Fed són el nou salvavides

El BCE i la Fed són el nou salvavides

09/06/2020

S’apropa l’època estival encara amb moltes incerteses de com es depararà el futur en els propers mesos, com serà la nova normalitat i com hauran canviat les nostres preferències a l’hora d’actuar o consumir. Malgrat aquestes incògnites, qui ha volgut aportar tranquil·litat als inversors han estat els bancs centrals, que han volgut aplacar qualsevol dubte al més aviat possible per insuflar diners a les economies i dur a termes les polítiques monetàries el més expansives possibles per l’anecdòtica actual situació. Els portaveus dels Bancs Centrals, amb Christine Lagarde i Jerome Powell al capdavant d’Europa i els Estats Units, respectivament, estan tenint recurrents intervencions mostrant en tot moment un seguiment diari dels sectors i les zones geogràfiques més afectades i han deixat entreveure que si les coses no ressorgeixen a curt termini, seguiran esdevenint el salvavides per a les economies atesa la complicada etapa postconfinament que s’està vivint i les dèbils expectatives de creixement que s’esperen en els propers trimestres. Mentrestant, el Banc d’Espanya actualitzava els seus pronòstics de creixement del PIB, i en els pitjor dels casos se situaria prop del -21,8% amb un augment de l’atur preocupant. Gran part d’aquests números estaran influenciats pel turisme, que és un dels sectors que més diners i llocs de treball directes i indirectes aporten a l’estat espanyol. Tot i la revisió a la baixa, l’IBEX-35 va estar capaç de tancar lleugerament a l’alça mentre que la resta de selectius europeus ho van fer en tonalitat mixta.

Categories: General Tags: