Home > General > El verd marca el començament de la setmana

El verd marca el començament de la setmana

20/08/2019

Les borses mundials comencen la setmana amb tendència alcista i amb un color verd predominant als parquets. Aquests beneficis se sumen al repunt que es va iniciar la setmana passada després que el Dow Jones registrés la pitjor sessió d’aquest 2019, al caure un -3,05%. I tot això mentre els Estats Units i la Xina han aplicat l’últim any aranzels a molts dels seus productes importats. Per altra banda, el president dels Estats Units, Donald Trump, ha ajornat el veto al gegant tecnològic xinès Huawei. Aquesta notícia ha estat digerida amb optimisme pel mercat, ja que és un pas enrere en la guerra comercial per part del president dels Estats Units. Empreses estretament vinculades a la fabricació de microxips i semiconductors s’han revalorat a l’inici de la sessió. A més a més, la Xina va anunciar accions per combatre els evidents signes de refredament econòmic. El Banc Central Xinès ha pres mesures complexes que tenen un efecte semblant al d’una baixada de tipus d’interès d’entre 25 i 45 punts bàsics. Aquesta mesura ha produït una forta pujada a la borsa xinesa. D’altra banda, els inversos tenen al punt de mira la reunió de Jackson Hole de la Reserva Federal dels Estats Units (FED) del 18 de setembre i la del Banc Central Europeu (BCE) del 12 de setembre. Pel que fa al mercat de deute governamental, la rendibilitat del tipus de referència del Treasury a 10 anys ha pujat aproximadament a nivells de l’1,61 per cent.

Categories: General Tags: