Home > General > La geopolítica passa factura als mercats

La geopolítica passa factura als mercats

21/08/2019

Ahir dimarts, a les borses mundials el color predominant va ser el vermell. Aquest estiu, els mercats estan experimentant una volatilitat alta, al contrari que ha passat els darrers anys. A més a més, els inversors s’estan refugiant en la renda fixa, cosa que provoca fortes caigudes a la rendibilitat dels bons, degut a la por d’una nova recessió econòmica i a més a més amb la continuada guerra comercial entre la Xina i els Estats Units. Des que el president Trump va instar la Xina a controlar la situació a Hong Kong com a requisit per arribar a un acord comercial, les batusses entre tots dos són cada vegada més grans. El ministre de Relacions Exteriors de la Xina, Geng Shuang, va reiterar que la situació a Hong Kong és un assumpte completament intern del seu país i que no hi haurà acord si EUA no deixa de ficar el nas en els afers del país oriental. D’altra banda, el president de la Reserva Federal de Boston i membre de la junta de governadors de la Fed, Eric Rosengren, va dir que no veia necessària una nova baixada de tipus d’interès, ja que l’economia del gegant nord-americà segueix sent forta. Amb aquestes declaracions, Rosengren repta Trump i deixa la responsabilitat a Jerome Powell, president de la Reserva Federal d’EUA. Powell es troba en una difícil situació degut al fet que Trump i el mercat demanen una nova baixada de tipus d’interès mentre que la economia se segueix mostrant forta aparentment.

Categories: General Tags: