Home > General > L’IBEX- 35 tanca en positiu

L’IBEX- 35 tanca en positiu

12/07/2019

El Dow Jones, l’S&P-500 i el Nadasq continuen en positiu després de les declaracions del president de la Fed. De fet, tot apunta que comportarà una baixada dels tipus en la pròxima reunió de política monetària, la primera des del 2008. En aquest context, la probabilitat que la Fed rebaixi el tipus en 50 punts bàsics ha anat augmentat segons han anat avançant les setmanes. També continua l’augment en un 0,3% del preu del petroli, aconseguint el nivell més alt en les últimes set setmanes. Aquesta pujada ha afavorit empreses del sector petrolier com el cas de Repsol. En el cas del rendiment del Treasury americà a 10y ha passat a ser del 2,08%, el major augment en les últimes tres setmanes. També es van publicar les actes de la reunió del consell de govern del Banc Central Europeu, en què es consideren mesures com la compra de deute i la baixada del tipus d’interès, encarà que no es van establir les polítiques que s’adoptaran el 25 de juliol. Els principals mercats europeus van acabar en negatiu, a excepció de l’IBEX- 35. Després de quatre dies de caigudes consecutives, el mercat espanyol va tancar en positiu, arribant als 9.280 punts. El sector de la construcció va ser el que més va pujar en els últims compassos de la sessió, especialment ACS i Ferrovial, la primera després de les recomanacions d’una casa d’inversió  i l’aprovació de l’operació Chamartín per part del ple de l’ajuntament de Madrid. Naturgy va continuar amb números vermells, paralitzant totes les inversions de gas en el territori espanyol. Finalment, l’eurodòlar s’incrementa un 0,1%, cotitzant a 1,1258.

Categories: General Tags: