Home > General > Jornada mixta. La Fed marca el rumb dels mercats

Jornada mixta. La Fed marca el rumb dels mercats

11/07/2019

Durant la jornada d’ahir, els principals mercats americans a tancament europeu van tenir una tendència positiva. Aquest fet té lloc perquè Jerome Powell, president de la Fed, va declarar al Congrés dels Estats Units, on va donar senyals que es reduirien els tipus d’interès de cara a la reunió de de la Fed a final de juliol degut principalment a factors com poden ser la guerra comercial entre els EUA i la Xina i la inflació. Aquestes declaracions van portar tant el Dow Jones com l’S&P-500 a cotitzar en positiu, arribant aquest últim als 3.000 punts per primer cop. Respecte als yields o els rendiments dels bons, el Treasury americà a 10 anys va disminuir dos punts percentuals fins al 2,04%, com també cal destacar l’augment del preu del petroli en un 2,2%. Amb relació al mercat de divises, l’eurodòlar va augmentar un 0,4%, cotitzant prop d’1,1249. Els principals mercats europeus van tancar l’exercici amb una tendència negativa malgrat que van estar en positiu durant gran part del dia, a excepció del FTSE MIB (Itàlia), que va romandre positiu. En el context espanyol, l’IBEX-35 va arribar gairebé als 9.300 punts, acabant tancant a nivells de 9.250 punts. Dins de la tendència positiva van destacar valors del sector financer, com Banco Santander o Caixabank. Arran dels problemes polítics a Mèxic amb la recent dimissió del ministre de Finances, BBVA va registrar un comportament negatiu. Inditex i Amadeus IT també van procedir a contribuir negativament en el rendiment del selectiu espanyol.

Categories: General Tags: