Home > General > Draghi anima els mercats

Draghi anima els mercats

22/01/2016

La jornada començava amb els ulls clavats a la compareixença del president del Banc Central Europeu Mario Draghi. El pànic era visible en les darreres sessions dels mercats europeus. No obstant això, aquest cop han canviat de rumb. Tot i que s’ha confirmat que serà necessari revisar les seves polítiques monetàries a causa del desplom del petroli, el BCE deixa a l’aire futurs estímuls. Les decisions més importants varen ser les de mantenir els tipus d’interès un mes més a mínims històrics de 0,05% i la facilitat de crèdit a -0,30%.
A primera hora, Europa obria amb els mercats plans, la tendència a marcar un rumb diferent després del discurs del BCE, la confiança dels inversors creixia i donava així ales als parquets europeus. El preu del cru, que aconseguia pujar al voltant del 3,50% també ajudava a calmar la tempesta dels darrers dies.
Al tancament europeu, els índexs de referència nord-americans obrien positius.

Categories: General Tags: