Home > General > Euro versus dòlar i Grècia enmig, com el dijous

Euro versus dòlar i Grècia enmig, com el dijous

13/03/2015

Apreciació del dòlar o depreciació de l’euro? La gran diferència dels Quantitative Easing de la Fed i del BCE és que en els primers el dòlar es depreciava, mentre que en l’actualitat no és tant l’euro el que es deprecia com el dòlar el que s’aprecia. Aquest joc de paraules pot arribar a ser confús, però és la realitat… i porta que l’impacte sobre els beneficis, la inflació i el creixement del QE als EUA és previsiblement superior al que es pugui esperar del QE al BCE. En el cas de l’eurozona, l’euro es debilita enfront del dòlar, però no enfront d’altres divises. En aquest sentit, els EUA només representen el 10% de les exportacions fora de la UE. Mentrestant, a Europa l’atenció seguirà centrada en les negociacions entre Grècia i l’eurogrup, que en la seva reunió de dilluns passat va desestimar el pla presentat de pròximes reformes a aplicar.

Categories: General Tags: