Home > General > Les borses europees tanquen en positiu

Les borses europees tanquen en positiu

27/03/2024

Ahir tot i el menor volum de les borses a causa de la festivitat de Pasqua, els principals mercats europeus van tancar en verd. L’Eurostoxx-50 tancava per sobre del 0,40%, beneficiat pel sector financer, de salut i de serveis de comunicació, entre altres. A Europa va destacar el bon comportament de l’índex alemany, el DAX, que aconseguia tancar guanyant un 0,70%. L’IBEX aconseguia intradia arribar als 11.000 punts, xifra que no es veia des del 2017.

Als Estats Units es va conèixer que la confiança del consumidor americà es va mantenir estable al març. L’índex va caure fins als 104,7 punts, molt proper a la xifra anterior revisada a la baixa fins als 104,8 del febrer. La nota negativa ve per les expectatives sobre el futur. Els consumidors segueixen preocupats per la inflació. Des d’Europa va destacar el PIB d’Espanya, que va ser molt positiu, mostrant expansió d’un 0,6% el darrer trimestre del 2023, fet que suposa una xifra del 2,5% anual. Per contra, les dades d’Alemanya segueixen mostrant pessimisme, tot i la millora per segon mes consecutiu, situant-se en -27,4 punts des de -28,8 punts del mes anterior, mantenint-se en terreny negatiu, sumant així un mes més i ja són 29 mesos.

Avui coneixerem l’IPC preliminar del mes de març d’Espanya i divendres la xifra de França i Itàlia. La clau serà la lectura de l’índex de preus de consum personal (PCE) del mes de febrer als Estats Units, sent un indicador rellevant donat que la Reserva Federal segueix amb molt interès la seva evolució. Si la dada supera les expectatives podria portar a pensar que la primera baixada de tipus no es produirà quan estima el mercat ara.

Categories: General Tags: