Home > General > Pendents la setmana vinent de la reunió de la Fed

Pendents la setmana vinent de la reunió de la Fed

16/03/2024

Ahir vam conèixer diverses dades macroeconòmiques, una de les quals va ser la dada de l’IPC de França del mes de febrer. La lectura preliminar va situar la dada en el 2,9% interanual, només dues dècimes per sota de la lectura del mes de gener. Tot i això, la dada final deixa clar que la desinflació francesa ha perdut impuls i l’IPC va quedar finalment al 3%.

D’altra banda, des d’Alemanya vam tenir notícies no gaire esperançadores quant a la crisi immobiliària que ja està vivint el país germànic. Vonovia, el gegant del sector immobiliari, queia un 7% després de presentar els comptes i anunciar pèrdues importants. Per prendre una dimensió de les pèrdues que ha presentat Vonovia, la firma ha multiplicat per deu les pèrdues de l’any passat.

Per la part espanyola, teníem millors sensacions i el selectiu, l’IBEX, premia l’accelerador durant la jornada d’ahir i aconseguia traspassar els 10.600 punts.

Tenint en compte que ahir era la quàdruple hora bruixa, el selectiu espanyol ha viscut una setmana d’anades i tornades. Si a mitjan setmana era Inditex, amb els seus bons resultats, qui impulsava l’IBEX, dijous patia una moderada correcció per acabar la setmana amb una recuperació, amb els bons resultats d’IAG després de rebre un informe positiu per part d’una important agència de valoració. 

D’altra banda, el mercat estarà atent la setmana vinent a la principal cita, que serà la reunió de la Fed.

Categories: General Tags: