Home > General > Les vendes minoristes americanes cauen amb força

Les vendes minoristes americanes cauen amb força

16/02/2024

Les borses europees van mantenir el to positiu a les principals places borsàries ahir; va destacar el bon comportament de la borsa italiana i de la francesa. L’Euro Stoxx 50 va tancar pujant entorn del 0,7%, on va destacar el bon comportament del sector consum i industrial; per contra, el sector energètic va restar rendibilitat.

Ahir una de les dades macroeconòmiques més esperades eren les de consum americà: les vendes minoristes van caure amb força, un 0,8% al gener en comparació amb el mes anterior, caiguda que va superar les expectatives dels analistes. Alhora, s’ha revisat a la baixa la dada del mes de desembre. Per contra, les dades conegudes del sector manufacturer americà són esperançadores: la xifra manufacturera de la Reserva Federal de Filadèlfia es va situar en 5,2 punts positius, enfront del -8 que esperaven els analistes. És la primera dada positiva en els darrers cinc mesos i mostra així una millora important del sector secundari. A Europa es va publicar la inflació d’Espanya, que va confirmar que la desinflació no acaba de produir-se. La xifra pujava fins al 3,4% el mes de gener, degut principalment a l’increment del preu de l’electricitat. A Àsia, el Japó va presentar una contracció inesperada del PIB del 4T23 i confirma així un escenari recessiu amb una marcada feblesa del consum. Aquesta mala dada fa dubtar de quan començarà el Banc Central a abandonar la seva política monetària ultralaxa, vigent des de fa una dècada.

Avui els mercats estaran atents a les xifres de l’IPP (índex de preus del productor) mensual dels Estats Units. És un indicador que mesura la variació mensual dels preus dels béns produïts i venuts.

Categories: General Tags: