Home > General > Els bons cotitzen les paraules del president de la Fed

Els bons cotitzen les paraules del president de la Fed

06/02/2024

Ahir iniciàvem la setmana a les borses europees sense gaire definició. Tancaven mixtes i molt dispars. L’Eurostoxx guanyava el 0,02%, mentre que l’IBEX era un dels més perjudicats, caient un 1,2%, llastrat pel sector financer, serveis de comunicacions i consum. En positiu va destacar la borsa italiana, sent de les poques que aconseguien tancar ahir en verd, pujant concretament un 0,76%. Els mercats iniciaven la jornada amb les paraules del president de la Fed, Jerome Powell, de divendres, que va insistir que les baixades dels tipus no començaran al març, tal com esperaven la gran majoria d’analistes. 

Tot i les bones dades del mercat laboral conegudes divendres, que superaven el doble de l’esperat, encara persistien en la possibilitat de retallades a curt termini. Les paraules de la Fed, indicant una política monetària restrictiva durant més temps del previst, ha provocat que els bons segueixin ampliant les rendibilitats. Així, el bo americà a 10 anys va cotitzar a nivells del 4,15% i el bo alemany a la mateixa durada prop del 2,30%. 

Pel que fa a les dades macroeconòmiques, va destacar el superàvit comercial d’Alemanya del mes de desembre, sent el més elevat dels darrers sis anys. Després que les exportacions caiguessin un 4,6% respecte al novembre passat, contrasta amb les importacions, que van caure un 6,7%, fet que va representar un superàvit de 22,2 milions d’euros, una xifra que no es veia des de novembre del 2017. Des dels Estats Units es va conèixer el PMI de serveis, que novament va pujar fins als 52,5 punts.

Categories: General Tags: