Home > General > La banca americana mou el mercat

La banca americana mou el mercat

15/04/2023

Ahir vam seguir coneixent dades d’IPC de l’eurozona després de la publicació d’Alemanya. Així, vàrem conèixer l’IPC de França, que se situava per sobre de les estimacions, situant-se en el 5,7%. També es va publicar la dada d’Espanya, situant-se en el 3,3% interanual. La caiguda s’explica per l’efecte que provoca la comparació amb l’any anterior, just quan es va iniciar la guerra entre Rússia i Ucraïna. Però la realitat és que la inflació subjacent segueix a nivells molt elevats, d’un 7,5%, i només va baixar una dècima.
Durant la setmana hi ha hagut comentaris de diferents membres dels bancs centrals, després de les publicacions de les xifres d’inflació. Van destacar els comentaris de membres del Banc Central Europeu que deixen oberta una pujada de tipus de 50 punts bàsics en la propera reunió de l’organisme al maig, fet que suposaria deixar la taxa de dipòsit en el 3,5%. Per part de la Reserva Federal, també hi ha dubtes si la pujada de principis de maig serà de 25 punts o fins i tot es preveu que no es produeixi cap pujada.
Pel que fa a les matèries primeres, ahir l’Agència Internacional d’Energia va anunciar que els retall de sorpresa de producció per part de l’OPEP + de 1,66 milions de barrils diaris provocarà un empitjorament del dèficit de cru en el mercat. En concret, s’espera un dèficit de 400.000 barrils diaris, la retallada de l’OPEP+ suposa un increment de les tensions en l’equilibri mundial de petroli.
Ahir van publicar els principals bancs americans, destacant JP Morgan, el major banc dels Estats Units per actius, presentant un benefici per acció (BPA) de 4,1 dòlars, un 56% superior al que va arribar al mateix període el 2022. Les dades van ser superiors al que esperava el mercat. També va publicar Wells Fargo augmentant els seus beneficis gràcies a les pujades de tipus d’interès. Per contra, BlackRock guanya un 19% menys comparat amb el 2022.

Categories: General Tags: