Home > General > Kuroda s’acomiada com a governador del BoJ

Kuroda s’acomiada com a governador del BoJ

10/03/2023

Ahir vàrem tenir una jornada de certa transició a les borses mundials fins que avui es coneguin les dades del mercat laboral dels Estats Units corresponents al mes de febrer, l’informe de treball i la taxa d’atur. Amb aquestes dades podrem definir una mica més la ruta de la Reserva Federal en les properes pujades de tipus.
Tot i que les dades actuals reflecteixen un mercat laboral fort, amb peticions de subsidi baixos, i un ritme de creixement de treball elevat, recolzant molt un entorn amb pressions salarials elevades. Ahir justament es van conèixer les peticions de subsidi setmanal americà, trencant la tendència de les darreres setmanes. La xifra superava els 200.000 individus, una dada molt observada, i se situava concretament en 211.000. És la primera setmana en vuit consecutives que supera els 200.000 individus,  sent la xifra més elevada des del desembre del 2022.
Es va publicar la xifra d’inflació de la Xina del mes de febrer, sorprenent notablement per la important moderació, situant-se en un 1% interanual des del 2,1% anterior. Els principals motius s’atribueixen a factors com el descens de la demanda de consum després de les vacances (l’any nou xinès, principal època festiva de l’any) o per una millora dels subministraments.
Ahir és va produir l’última reunió de Haruhiko Kuroda com a governador del Banc de Japó (BoJ). El mercat està molt atent als senyals que es puguin donar des del Japó, sent l’únic Banc Central entre les principals economies mundials que encara manté els tipus ultrabaixos. El mandat de Kuroda finalitzarà el 8 d’abril, quan està previst que entri com a substitut l’economista i acadèmic Kazuo Ueda, qui ja va formar part de la junta de política monetària del BoJ fa quasi dues dècades.

Categories: General Tags: