Home > General > El Regne Unit s’apropa a la recessió

El Regne Unit s’apropa a la recessió

13/10/2022

El Regne Unit no aixeca el cap. Sembla que la mort de la sobirana més longeva, la reina Elisabet II, el 8 de setembre passat, hagi sigut l’inici dels despropòsits que assolen el país britànic. I és que la recent estrenada primera ministra, Liz Truss, successora del controvertit anterior Premier, Boris Johnson, sembla que ha acabat fent uns passos que no han convençut gens el mercat i bona part els ha hagut de retrocedir. L’última notícia que teníem del Regne Unit era la dada del PIB del mes d’agost que es va publicar dimarts passat. La dada mostra com l’economia s’ha contret inesperadament un 0,3% durant el mes d’agost. Aquesta dada fa preveure que el país ha entrat en una recessió durant el tercer trimestre. Per salvar els mobles caldria que el PIB del mes de setembre realitzés un creixement de l’1,1%, quelcom que els analistes preveuen gairebé impossible.
La confusió continuava al país amb capital Londres, ja que els informes contradictoris sobre les intencions del Banc d’Anglaterra no eren clars. El banc havia dit que deixaria de comprar bons directament a l’Estat per tal de passar a un règim de recolzament a la liquiditat. Tot i això, després va comentar que havia estat disposat a estendre les seves compres més enllà de divendres.
En aquest context, l’FMI tampoc no era optimista i rebaixava les seves previsions de creixement mundials, els Estats Units inclosos, amb el president dels EUA, Joe Biden, reconeixent el risc real per primera vegada d’una recessió al país.

Categories: General Tags: