Home > General > Inici de setmana volàtil

Inici de setmana volàtil

11/10/2022

Augmenta la tensió a Rússia: després de l’atac a l’únic pont que uneix Rússia amb la península de Crimea Putin no s’ha quedat quiet i ha començat la setmana bombardejant Kíev, la capital d’Ucraïna, i llançant míssils de creuer a altres ciutats ucraïneses a l’hora punta del matí del dilluns, i ha deixat clar que està disposat a donar respostes més dures en futurs atacs a Rússia. En aquest context, els mercats cotitzaven en vermell i aprofundien les pèrdues de divendres, deixant enrere l’esperança d’un rebot, que es va quedar en una pujada de dues jornades consecutives aïllada.
Les dades del mercat laboral dels Estats Units van donar el cop definitiu en ser més bones que les esperades, la qual cosa es va traduir en una mala notícia, ja que dona ales a la Reserva Federal a continuar amb l’actual política monetària agressiva, política molt temuda pels inversors i principal causant de l’estat actual dels mercats.
Per la part de la renda fixa, els rendiments dels bons globals van acabar la setmana a l’alça tot i que van viure una gran volatilitat. Unes dades manufactureres dels Estats Units més fluixes van renovar les preocupacions pel creixement, mentre que l’escassa liquiditat del mercat del Tresor dels Estats Units va mantenir les oscil·lacions diàries dels bons altes.
Pel que fa als preus del petroli, van pujar durant la setmana passada després de la reunió de l’OPEP+, en què es va retallar la producció en dos milions de barrils per dia, la major reducció des del 2020.

Categories: General Tags: