Home > General > Sessió de recollida de beneficis a les principals borses mundials

Sessió de recollida de beneficis a les principals borses mundials

06/10/2022

Quan el mercat és volàtil ho és tant per a les alces com per a les baixades. Això vol dir que després de dos dies eufòrics, els inversors van decidir recollir beneficis en la sessió d’ahir. És així com l’Euro Stoxx-50 va tancar en 3.447 punts retrocedint un 1,05%, mentre l’S&P-500 cotitzava a mitja sessió en 3.757 punts, que suposava una caiguda del 0,87%.
Al calendari econòmic van destacar les publicacions del PMI de diversos països europeus, com Alemanya, França, Espanya o la mateixa zona euro. En general, els resultats van ser decebedors i compatibles amb nivells de contracció econòmica, és a dir, per sota de la barrera de 50.
Tot i l’efectiva desacceleració econòmica, el governador del Banc de França, Villeroy, va assegurar que el BCE hauria de fer pujades significatives de tipus a les reunions que queden fins a final d’any (ha insistit que el tipus de dipòsit s’hauria de situar prop del 2,00% per a aquesta data, al voltant del que ell estima on se situaria la neutralitat) i que el 2023 el banc central pugui augmentar tipus a un ritme més moderat.
D’altra banda, tal com s’esperava l’OPEP+ va acordar substancials retallades a la producció de petroli que podrien mantenir i pressionar a l’alça el preu de la matèria primera. El Brent reaccionava amb un increment de l’1,5%, situant el preu per barril a 93 dòlars.
Per últim, l’euro va canviar la dinàmica d’aquesta setmana presentant una pèrdua de l’1,23% respecte al dòlar, fet que situava el tipus de canvi a 0,9860.

Categories: General Tags: