Home > General > Tanquem la setmana de menys a més

Tanquem la setmana de menys a més

09/04/2022

Mercats europeu en positiu després d’una sèrie de sessions en vermell que feien patir els inversors. En aquest entorn, els actius refugi com l’or són els que agafen pes en aquest entorn. Tot i això, ahir queia, atrapat entre les expectatives d’augments agressius dels tipus d’interès als Estats Units, amb el missatge agressiu procedent de la Reserva Federal aquesta última setmana, i el nerviosisme per una inflació elevada i les conseqüències econòmiques de la guerra amb Ucraïna.
Pel que fa a una altra de les matèries primeres estrella del moment, el petroli, començava a patir els efectes dels moviments de l’Agència Internacional de l’Energia (AIE). Aquesta última va alliberar 120 milions de barrils de cru i productes de reserves d’emergència amb la finalitat de refredar els preus mundials del petroli, els quals s’han multiplicat de manera exponencial una vegada iniciat el conflicte entre Rússia i Ucraïna. Aquest alliberament de barrils de cru serà el segon que faci l’AIE en un mes i la cinquena vegada a la història de l’entitat. Els Estats Units igualaran els 60 milions de barrils de petroli extret per altres països de l’AIE com a part de l’alliberament de 180 milions de barrils de la reserva estratègica de petroli que es va anunciar aquest darrer mes de març.
Així doncs, en aquest context la divisa nord-americana es mantenia estable al nivell d’1,0880, per sota del nivell d’1,09, i els mercats de Wall Street, els quals havien obert en vermell, giraven al verd després del comportament dels mercats europeus.

Categories: General Tags: