Home > General > Mercats sense un rumb clar

Mercats sense un rumb clar

05/04/2022

La setmana passada vam tancar la sessió de mercats amb les dades del mercat laboral als Estats Units: les sol·licituds inicials d’atur van augmentar en 14.000, fins a la xifra de 202.000 durant la setmana que va acabar el 26 de març, revertint la gran caiguda de la setmana anterior a 187.000. No obstant això, la demanda de mà d’obra segueix sent forta amb un nombre il·limitat d’acomiadaments. Començàvem la setmana amb pujades dels mercats europeus enmig d’acusacions a Rússia per part d’Ucraïna de genocidi per la matança de civils descoberta a Butxa, ciutat ucraïnesa.
Per la seva banda, a Wall Street, l’índex S&P-500 i el Nasdaq van obrir en verd, gràcies a la pujada de les accions de Twitter i de les accions xineses. Per una banda, les accions de la companyia de mitjans socials Twitter es van disparar un 23% després que el director general de Tesla, Elon Musk, va revelar la seva participació en l’empresa de 9,2%. D’altra banda, els prolongats confinaments a la Xina a causa de la covid-19 afectaven diferents companyies en l’àmbit mundial, ja que les cadenes de fabricació posaven el fre.
En aquest context, ahir la majoria de mercats xinesos van romandre tancats degut a la festivitat dels Difunts. Pel que fa a les dades macroeconòmiques, les dades de la inflació subjacent dels Estats Units van situar-se en línia amb el consens, amb un 5,4% del mes de març, el nivell més alt des del 1983. Pel que fa a l’IPC de la zona euro, va augmentar fins al 7,5% durant el mes de març respecte al 5,9% del mes anterior.

Categories: General Tags: