Home > General > La balança comercial d’Alemanya

La balança comercial d’Alemanya

09/08/2017

La informació més important de la jornada arribava des d’Alemanya, ja que, entre altres, es publicava el nombre total d’exportacions del país teutó: amb 104.900 milions d’euros generats, aquestes representaven un decrement del 2,8% en comparació amb el mes de maig passat. El Dax, mostrant-se en un principi dubitatiu, registrava pèrdues d’aproximadament mig punt percentual però pels volts del migdia capgirava la situació i aconseguia un increment positiu. L’IBEX-35 s’assentava còmodament per sobre dels 10.700 punts. Les exportacions alemanyes no eren les úniques que refredaven els ànims de les borses, que cotitzaven a mig gas amb variacions moderades, perquè des de l’Àsia també arribava una referència poc encoratjadora: tant la xifra d’importacions com la d’exportacions de la Xina se situaven per sota de les expectatives, suggerint una tendència a la baixa del comerç del gegant asiàtic. L’euro perdia de nou els 1,18 dòlars, apropant-se més al nivell dels 1,174.

Categories: General Tags: