Home > General > Les cartes sobre la taula

Les cartes sobre la taula

30/10/2015

Una vegada conegudes les conclusions dels principals bancs centrals, sembla que es vulgui arribar a un equilibri en la política monetària que no faci trontollar els fonaments de l’economia mundial, després dels ensurts que aquest 2015 s’han emportat els mercats financers, el principal: la Xina i la desacceleració de la seva economia. D’una banda, Mario Draghi, del BCE, apunta una possible ampliació del QE en tots els sentits, és a dir, política expansiva. De l’altre costat, Janet Yellen, de la Fed, no s’atreveix encara a iniciar la pujada dels tipus d’interès, és a dir, no a la política restrictiva. Conclusió: expansionisme monetari en les dues bandes de l’Atlàntic. Conseqüència: un dòlar fort contra un euro dèbil que ja marca un nivell per sota d’1,10.

Categories: General Tags: