Home > General > QE a la línia de sortida

QE a la línia de sortida

06/03/2015

Ja està dit, el BCE va afirmar ahir la data de començament del seu programa d’expansió quantitativa i, la QE ja es troba a la línia de sortida, el BCE començarà a comprar deute el pròxim dilluns 9 de març. El BCE en no poder baixar més els tipus d’interès va anunciar el programa de compra de deute a raó de 60.000 milions mensuals que tindrà durada fins al setembre del 2016. Es va calcular un total d’1,14 bilions d’euros per estimular l’economia europea i evitar una possible deflació. En la reunió d’ahir, Mario Draghi va incrementar les previsions de creixement per Europa, fet que es va traduir en optimisme i va acabar animant els inversors del mercat. Or i petroli cotitzaven amb lleugeres pujades. En canvi, el tipus de canvi eurodòlar buscava consolidar l’1,10.

Categories: General Tags: