Home > General > Retrocés a les borses i creixent preocupació per la variant Delta

Retrocés a les borses i creixent preocupació per la variant Delta

07/07/2021

Les borses van patir una correcció generalitzada als mercats europeus i americans. L’índex de referència europeu, l’Euro Stoxx-50, va tancar amb un decrement del 0,85%, en línia amb la resta de selectius que van presentar variacions similars. En el cas dels Estats Units, les caigudes es van concentrar en el Russell-2000 i el Dow Jones, que queien un 2% i un 1%, respectivament. El millor comportament de les empreses tecnològiques va ajudar el Nasdaq a patir un descens més moderat. La preocupació respecte a la variant Delta continua creixent arreu del món i està començant a pesar sobre els mercats financers.
En el terreny macroeconòmic, el Regne Unit va sorprendre positivament en l’indicador de PMI del sector de la construcció. També va ser optimista l’augment en les vendes minoristes de la zona euro, d’un 4,6% el mes de maig. Tanmateix, l’índex ZEW de confiança inversora a Alemanya, que determina el sentiment dels inversors institucionals d’aquell país, va sortir per sota de les estimacions en 63,3. Als Estats Units el PMI no manufacturer de l’ISM va decebre, presentant una contracció de 64 a 60,1.
El petroli s’afegia a la correcció amb caigudes de més del 3,5% en el cas del Brent i de més del 2,5% en el cas del WTI. La incertesa respecte als nivells de producció augmentava després de vàries reunions de l’OPEP+ sense arribar a un consens.
Finalment, el dòlar s’enfortia respecte a l’euro marcant nivells d’1,1816.

Categories: General Tags: