Home > General > Cotitzacions a l’alça a Europa en un dia sense referències de Wall Street

Cotitzacions a l’alça a Europa en un dia sense referències de Wall Street

06/07/2021

En la sessió d’ahir van destacar una bateria de PMI publicats per diferents països. De matinada vam conèixer que el PMI compost de la Xina es va situar en 50,6, xifra inferior al resultat anterior de 53,8, que indicava certa desacceleració de l’activitat econòmica.
Més tard, al continent europeu, la zona euro i països com Alemanya, França, Espanya i el Regne Unit també van publicar aquest indicador. El resultat en general va ser molt optimista, amb la majoria de referències situant-se per sobre del previst pel mercat. L’excepció la va marcar el PMI de serveis d’Alemanya, que tot i presentar un increment no va arribar a les expectatives.
Pel que fa a l’evolució de les borses de renda variable, a l’Àsia van tancar sense rumb definit i amb variacions moderades, mentre que a Europa va predominar el verd gràcies en part als bons resultats dels PMI. L’índex de referència Euro Stoxx-50 va tancar amb un augment del 0,06%, a 4.086 punts, i les borses dels països perifèrics van liderar els guanys, amb alces de prop de mig punt percentual. No vam tenir la referència de Wall Street, ja que als Estats Units va ser dia festiu en commemoració del Dia de la independència. Per últim, el preu del petroli s’anotava una alça de l’1%, després que els líders de l’OPEP+, en el tercer dia de conversacions, continuessin sense arribar a un acord de nivell de producció de cara als propers mesos.

Categories: General Tags: