Home > General > Nous màxims al Nasdaq i sector aeri a la corda fluixa

Nous màxims al Nasdaq i sector aeri a la corda fluixa

08/07/2021

El dia es va vestir de verd a les borses europees, augmentant l’Euro Stoxx-50 un 0,64%. La Unió Europea va donar a conèixer les previsions econòmiques, ressaltant que eleva la previsió de creixement del PIB per a l’any 2021 i 2022 gràcies a la millora de la crisi sanitària. D’altra banda, es va publicar que la producció industrial alemanya va desaccelerar un 0,3% el mes de maig, quan el consens esperava un augment de mig punt percentual.
Creuant l’Atlàntic, l’atenció se centrava en les actes de la reunió del FOMC, després d’un resultat per sota de les expectatives de l’enquesta JOLTs d’ofertes de treball. A Wall Street les borses cotitzaven amb optimisme, i el Nasdaq acariciava nous màxims afavorit per la caiguda en els rendiments dels bons sobirans. El dòlar es va continuar apreciant respecte de l’euro, tocant nivells d’1,18.
Com a notícia empresarial del dia destaquem que Samsung Electronics ha publicat que preveu un augment del 53% interanual del benefici operatiu en el segon trimestre, ja que s’ha vist beneficiada per l’augment dels preus dels xips donada la mancança d’oferta que hi ha actualment al mercat.
Per últim, IATA (organisme mundial de la indústria aèria) va posar en relleu que el sector continua llastat per la crisi sanitària ja que, per exemple, en el mes de maig la demanda va ser un 63% inferior als nivells prepandèmia. El seu director general va demanar coordinació als estats perquè els requisits de viatge no generin confusió als consumidors.

Categories: General Tags: