Home > General > Powell manté el to ‘hawkish’

Powell manté el to ‘hawkish’

29/06/2023

Les borses europees es van sumar ahir a l’optimisme viscut prèviament a l’Àsia i van tancar quasi pujant un 1%. L’índex alemany va quedar-se una mica enrere, destacant les caigudes de les compa­nyies Siemens i Zalando, que va caure més d’un 5%. El mercat americà va mantenir el bon to del dia anterior.
Del fòrum de Sintra, que reuneix diferents bancs centrals en l’àmbit mundial, ahir li va tocar el torn de paraula al president de la Reserva Federal, Jerome Powell. De la seva intervenció va destacar que no descarta una nova alça dels tipus en les properes reunions –la propera esta prevista el 25 i el 26 de juliol. També va indicar que si baixés de manera brusca podria portar a canviar la política monetària restrictiva actual. També van parlar membres del BCE. Va fer declaracions el vicepresident, Luis de Guindos, que va donar per feta la pujada dels tipus del juliol i inclús deixava oberta la possibilitat d’una nova al setembre. També va parlar l’economista en cap del BCE, que va advertir que no s’espera que l’IPC baixi fins al nivell desitjat, del 2%, fins al 2026.
Ahir l’IPC d’Itàlia va sorprendre els mercats, caient als nivells més baixos des de l’abril del 2022, situant-se en un 6,4% interanual. La dada implica una moderació de la inflació més forta del previst pels analistes, sumant set mesos de reducció de la dada d’inflació.
En tema geopolític, la tensió entre els Estats Units i la Xina tomava a generar dubtes als mercats, atès que el govern americà podria imposar més limitacions a les exportacions a la Xina de xips utilitzats per intel·ligència artificial, segons una publicació del Wall Street Journal. Entre altres, això afectaria Nvidia o AMD, principals exportadors.

Categories: General Tags: