Home > General > Lagarde ratifica els tipus d’interès elevats

Lagarde ratifica els tipus d’interès elevats

28/06/2023

Els rendiments de les borses es van refer ahir, amb tancaments positius als principals índexs, que van obrir amb bon to positiu gràcies al suport asiàtic. El primer ministre xinès va anunciar que aplicarien mesures més pràctiques i efectives per tal d’estimular la demanda, tot i que no va concretar res. Això va animar el mercat xinès i va donar suport a l’obertura europea, juntament amb la reducció de les tensions a Rússia.
Els bancs centrals van tornar a ser protagonistes del dia. Ahir li va tocar el torn al BCE. La presidenta, Lagarde, va indicar que és poc probable que en un futur pròxim pugui afirmar que s’ha arribat als tipus màxims. Tret que es produeixi un canvi substancial en les perspectives, la institució continuarà apujant els tipus al juliol. Addicional a aquest missatge, Lagarde va indicar que s’espera que els tipus es mantinguin en aquests nivells durant el temps que sigui necessari per tal de materialitzar tot l’impacte de les accions del BCE, les quals comencen a veure’s amb el sector manufacturer i la construcció, sector més sensibles als tipus.
Ahir la confiança del consumidor americà va sorprendre el mercat i la dada de la Conference Board va batre les expectatives per segon mes consecutiu, ja que va tornar a nivells de gener del 2022. Es van conèixer dades del mercat laboral americà, que va pujar novament, incrementant-se un 0,5% respecte al mes anterior. El mercat de l’habitatge segueix adaptant-se als tipus hipotecaris elevats. Per contra, les dades de béns duradors van sorprendre positivament, pujant un 1,7% les comandes americanes al maig. La dada de comandes fa allunyar els temors a una recessió en breu.

Categories: General Tags: