Home > General > El PIB dels Estats Units supera les previsions

El PIB dels Estats Units supera les previsions

30/06/2023

Ahir els principals índexs europeus van aconseguir tancar en positiu, a excepció de l’índex britànic, que va registrar caigudes moderades, i el DAX, que es va quedar pla.
En to bancs centrals, ahir el president de la Reserva Federal, Powell, va dir que eren probables dues pujades addicionals durant aquest any per poder arribar a l’objectiu d’inflació del 2%.
Amb aquestes expectatives de pujades de tipus dels bancs centrals, ahir a falta d’un dia de tancament del mes l’euríbor a 12 mesos, la major referència de les hipoteques, es trobava a nivells màxims dels darrers 15 anys, superant el 4%.
Les dades americanes conegudes ahir van seguir alimentant la tesi que l’economia dels Estats Units es manté forta. Es van conèixer les dades del PIB del primer trimestre, que va pujar d’un 1,3% al 2% anualitzat. També es van conèixer les dades de peticions setmanals de subsidis d’atur, que van caure fins a 239.000, reduint-se en comparació amb la setmana anterior. Tot i l’ajust del mercat laboral, segueix donant senyals de fortalesa, atès que la xifra segueix per sobre dels 200.000. Fet que provoca que les probabilitats de noves pujades s’incrementin per a la propera reunió del juliol per part de la Fed, donant pes a les paraules del president Powell, després de la pausa d’aquest mes. Aquestes dades han tingut una clara reacció als mercats, sobretot la renda fixa. Així, el bo a dos anys ha passat de cotitzar del 4,33% a nivells del 4,88%. També va reaccionar la divisa, cotitzant el dòlar contra la divisa comunitària en nivells per sota d’1,09.
Des d’Europa es va conèixer la dada d’inflació d’Alemanya. La dada s’ha incrementat des del 6,1% fins al 6,4% interanual. Els analistes ja havien previst un augment de la xifra, però la mateixa ha superat les estimacions. La dada subjacent ha repuntat quatre dècimes, arribant la xifra al 6,8% interanual al juny.

Categories: General Tags: