Home > General > Rússia, de nou protagonista

Rússia, de nou protagonista

27/06/2023

Ahir vàrem iniciar una setmana amb dubtes. Els mercats europeus obrien amb lleugeres correccions. Durant el dia va millorar el sentiment amb l’obertura de Wall Street, fet que va permetre que les principals borses tanquessin en verd després d’una setmana de correccions.
Pel que fa a dades macroeconòmiques, ahir la dada estrella va ser l’Ifo alemany de confiança empresarial, que va decebre els analistes, ja que va retrocedir per segon mes consecutiu, situant-se en 88,5 vs. 91,5 del mes anterior, la pitjor dada  des del novembre. Un dels motius principals és el debilitament cada cop major del sector industrial. També es van conèixer els preus industrials d’Espanya, que van caure per tercer mes consecutiu, minvant un 6,9% el mes de maig degut a la reducció dels preus de l’energia, principalment.
En clau geopolítica, ahir Rússia va tornar al focus dels mercats, deixant la imatge de Putin debilitada, després que el grup Wargner es rebel·lés, reflectint la creixent divisió interna. Les pors actualment són quin moviment prendrà Putin per restaurar la imatge d’unitat. Això va tenir una reacció directa en el preu del cru, que va pujar davant les pors a una llei marcial a Rússia, per controlar les possibles protestes, i això podria tenir un efecte en les exportacions de petroli.
Ahir es va iniciar el fòrum de Sintra que organitza el Banc Central Europeu, en què participen altres bancs centrals de la resta del món. La reunió finalitzarà demà i caldrà veure quin to donen els bancs centrals després de les decisions més hawkish motivades per la persistent inflació. Complementant els discursos dels banquers centrals, aquesta setmana haurem d’estar atents a les dades macroeconòmiques, com el PIB i dades del mercat laboral als Estats Units, i l’IPC d’Alemanya  i del conjunt de l’eurozona, a més de dades del mercat laboral americà.

Categories: General Tags: