Home > General > Els PMI, els grans protagonistes del dia

Els PMI, els grans protagonistes del dia

24/06/2023

Ahir el protagonisme el van reprendre les dades macroeconòmiques i es van conèixer els PMI d’Europa i del Estats Units. Els PMI europeus van marcar un profund deteriorament reflectint el debilitament de la zona, fet que va provocar correccions a les principals borses europees i debilitant la divisa comunitària.
Les dades claus del dia van ser les xifres de PMI tant manufacturer com de serveis. Des de l’eurozona, la dada s’estancava, tot i que va aconseguir mantenir-se en terreny expansiu, situant-se en 50,3. Ha estat la pitjor dada en cinc     mesos, per sota de les estimacions. El sector manufacturer està sent el més perjudicat, situant-se en nivells de maig del 2020, en plena pandèmia. El sector industrial ha patit el mes de juny, experimentant la major correcció en 37 mesos, situant-se la dada en 43,6. Les preocupacions van inundar els mercats amb la publicació de la caiguda de la xifra de PMI de serveis de França, que va trencar la barrera de 50, passant a territori contractiu, situant-se en 48. Aquesta dada va agafar de sorpresa el mercat, acompanyat pel debilitament del sector manufacturer, fet que ha provocat que la dada composta se situï en 47,3 punts. Amb aquestes dades la lectura és que el Banc Central Europeu (BCE) pugui afectar el cicle d’enduriment dels tipus. També es va publicar el PIB d’Espanya, que es va accelerar un 0,6% el primer trimestre.
La publicació d’aquestes dades va provocar correccions en la divisa comunitària, desfent gran part del moviment dels darrers dies, debilitant-se respecte del dòlar fins a nivells d’1,084%. La renda fixa governamental va viure un dia de fortes correccions. Així, el bo alemany a 10 anys corregia més d’un 5%, situant la rendibilitat prop del 2,36%, el bo francès també corregia amb força el 4%, situant la rendibilitats per sota del 3%.

Categories: General Tags: